Radar u Kragujevcu – policija u prekršaju

Kragujevčani su skoro godinu dana suočeni sa radarskom kontrolom brzine u saobraćaju između dva kružna toka na putu kod “Metroa”.

Policija svakodnevno zaustavlja vozila zbog prekršaja prekoračenja najveće dozvoljene brzine a sama je sve vreme u prekršaju.

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, vozila sa pravom prvenstva prolaza ne smeju da voze u suprotnom smeru na putu gde su fizički odvojene kolovozne trake ni kada daju posebne zvučne i svetlosne signale (rotacija).

Da li ova vozila na ovoj lokaciji voze u suprotnom smeru ili se na tom mestu samo okrenu, potpuno je nebitno jer čak i da se samo okrenu, to je vožnja u suprotnom smeru.

Kazna za prekršaj vožnje u suprotnom smeru kada su fizički odvojene kolovozne trake je od 15.000 do 30.000, 6 kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom najmanje 3 meseca.

Da li će ova praksa da se promeni, ostaje nam samo da čekamo i plaćamo kazne za prekršaje koje nam pišu oni koji ih i sami prave.

Podeli:

Da li je dozvoljeno polukružno okretanje?

Svakodnevno smo svedoci nepravilno postavljene saobraćajne signalizacije, na žalost.

Na ovoj raskrsnici sa slike, polukružno okretanje je dozvoljeno. 

Dozvoljeno je iz razloga što naredba koja je data znakom važi posle znaka, a sam znak izričite naredbe važi samo do prve raskrsnice. Na slici, znak je posle raskrsnice i samim tim će važiti tek na sledećoj.

 

Podeli:

O sajtu Vozač.rs

Sajt Vozač.rs je informativnog karaktera, namenjen za nove i postojeće vozače.

Kako je nastao Vozač.rs?

Vozač.rs je nastao kao projekat koji ima zadatak da objedini sve što ima veze sa saobraćajem. Ovaj posao nije mali, pa će Vozač.rs u budućnosti širiti svoje oblasti i baviti se sve složenijim problemima i situacijama vezanim za saobraćaj.

Kome je Vozač.rs namenjen?

Vozač.rs je namenjen svim vozačima ili onima koji to planiraju da postanu.

Ovde možete naučiti sve što je vezano za saobraćaj, otkloniti nedoumice koje ste imali i obnoviti znanje ukoliko ste stariji vozač.

Vozač.rs će uvek biti u korak izmenama zakona, pravilnika i ostalih propisa.

Na ovom sajtu ćete moći da pronađete sve što Vas zanima vezano za saobraćaj.

Ako pogrešimo…

S obzirom na to da je saobraćaj kompleksna oblast, ukoliko izostavimo neku oblast, preskočimo neki bitan podatak ili pogrešimo oko nekog propisa, molimo Vas da nas o tome obavestite kako bismo ispravili. Samo tako ćemo povećati bezbednost saobraćaja na putevima.

Kontakt

Za svako pitanje ili sugestiju Vam stojimo na raspolaganju.

Kontakt podatke možete pronaći na ovom linku.

Sadržaj

Pojedine sadržaje smo preuzeli od drugih autora. Nazive autora i linkove smo naveli u samom tekstu.

Podeli: